top of page

Du är inte ensam

Visste du att över 1,5 miljarder människor världen över lever med någon form av hörselnedsättning? I Sverige är det ungefär 1,5 miljoner människor som delar denna upplevelse. Du är alltså långt ifrån ensam!


Enligt World Health Organization (WHO) förväntas antalet personer med hörselnedsättning stiga markant de kommande åren, med en prognos på att 2,5 miljarder människor kommer att ha någon form av hörselnedsättning år 2050. Att leva med hörselnedsättning kan vara utmanande, men det finns hjälp att få.


Tyvärr visar studier att många väntar alltför länge med att söka hjälp – i genomsnitt upp till sju år. Att använda hörapparater kan göra en enorm skillnad i din vardag och förbättra din livskvalitet avsevärt. Dagens hörselhjälpmedel är dessutom helt annorlunda än bara för fem år sedan, med avancerad teknologi som bland annat ger bättre ljudkvalitet.
Det är dock viktigt att du får stöd under tiden du vänjer dig vid dina hörapparater. Din hjärna behöver tid att anpassa sig till de nya ljuden, och du behöver tid att lära dig hur du bäst använder dina hörapparater. Att säkerställa att du hör så bra som möjligt kräver en satsning av tid och uppmärksamhet.


Om du märker att du har svårt att höra, tveka inte att ta steget och kontakta en audionom. Det finns ingen anledning att gå igenom detta ensam när det finns så mycket stöd och teknologi som kan hjälpa.


Kom ihåg, att ta hand om din hörsel är att ta hand om dig själv. Dela gärna detta inlägg med någon du bryr dig om!


Tina

Growing Listening Minds 🌱19 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page