top of page

FLER RÖSTER OM GROWING LISTENING MINDS

birgitta.jpg

BIRGITTA SAHLÉN

Professor i logopedi med 25 års erfarenhet av forskning på barn med hörselnedsättning

"Initiativet till Growing Listening minds är både behjärtansvärt och nödvändigt!


Vi vet att omhändertagande av barn med hörselnedsättningar tyvärr inte är 'likvärdigt', och att den rådgivning och det stöd man får som förälder varierar. 


Growing Listening Minds ger tips och råd om vad familjen och nätverket runt barnet kan göra för att stötta och stärka barn med hörselnedsättning. Både produkterna, och dessa tips och råd är väl förankrade i forskningen.

Som logoped känns det viktigt att lyfta att det är just i ett socialt sammanhang det lilla barnet lär sig språk. Det sker i samspel med familjen, föräldrar,  syskon och mor och farföräldrar.


"Den stora frågestunden" är ett ypperligt material för att stärka inte bara självkänsla och hörselmedvetenhet, utan också den språkliga förmågan."

mia mindre.jpg

MIA-MARIA LINDBERG

Hörselpedagog, författare, föreläsare och influenser

"Hur kan vi möta unga med hörselnedsättningar, hemma och i skolan, på ett mer öppet sätt? Hur skapar vi ökad förståelse och en tillgänglig vardag?  Dettta är viktiga frågor som Tina Ibertsson, och growing listening minds lyfter.


Growing Listenings Minds, är ett alldeles nystartat företag, som kommer skapa material, lyfta senaste forskning och publicera texter och artiklar från gästbloggare – för att ge omvärlden det senaste nytt kring hörsel och hörselnedsättningar.  

Detta har jag verkligen längtat efter! Ett modernt perspektiv och lyft för hörselnedsättningar, hörapparater. Det är exakt vad vi behöver!


Vi behöver mer information, uppdatera våra kunskaper, skapa en mer tillgänglig skola och djupare förförståelse kring hur vi bemöter unga med hörselnedsättningar, förstå deras upplevelser. Allt hör samman!"

Mer om ansiktet bakom och fler röster om GLM: Medarbetare
tina%20vid%20tr%C3%A4det_edited.jpg

MER OM ANSIKTET BAKOM

Mer om ansiktet bakom och fler röster om GLM: Medarbetare
tina%20vid%20tr%C3%A4det_edited.jpg

Jag som startade GLM heter alltså Tina. Jag jobbar som föreläsare och pedagog på audionomutbildningen vid Lunds universitet där jag varit anställd sedan 2002. Jag är också utbildad mindfulnessinstruktör (via mindfulnesscenter) och EMCC certifierad föräldra-och familjecoach (via family-lab). Tankarna på ett "GLM" har funnits med mig länge. Efter att jag och kollegor vid Lunds universitet genomförde ett projekt där vi intervjuade ungdomar med hörselnedsättning så bestämde jag mig för att låta "fröet börja gro". Dessa ungdomars egna berättelser om hur lite de själva, men också deras omgivning visste om hörselnedsättningen berörde mig. Likaså insikten av hur mycket energi dessa ungdomar dagligen la på att försöka hemlighålla sina hjälpmedel och sin hörselnedsättning

GLM är mitt ”vidsidanomprojekt"som i allra högsta grad, förutom mina utbildningar och mitt jobb som forskare och föreläsare, är inspirerat av mitt eget liv som mamma till 4 barn (min fyrklöver). 

Min fyrklöver är med och tycker till om det mesta. De har synpunkter på vilka bilder och vilka texter jag ska använda. De fixar med presentinslagningar och går till postlådan. Namnen på produkterna kommer också från fyrklövern. När de var små lärde jag mig att om jag la till ”Den stora” framför det vi skulle göra så blev det lite lättare att inspirera även den som kanske inte var så sugen. Vi blev föräldrar 4 gånger under 6 år så det kunde vara lätt kaotiskt ibland men om jag sa ”Nu barn, nu ska vi ha DEN STORA sortera strumpstunden”, så blev det liksom lite roligare att sortera– och det gjordes med lite mer närvaro. Vi hade Den stora skogsstunden, den stora badstunden, den stora städstunden– och DEN STORA FRÅGESTUNDEN. Vi brukade avrunda kvällarna med just denna stund då vi nyfiket frågade och lyssnade på varandra. När GLM skulle sättas i sjön så kändes det självklart att ”Den stora frågestunden” skulle vara först ut. Flaggskeppet.

Målet med GLM är på mitt sätt vara med och bidra till att stötta och stärka så många barn med hörselnedsättning som möjligt. Detta vill jag göra tillsammans med er, alla ni som finns nära ett barn med hörselnedsättning. Ni föräldrar, ni pedagoger, ni audionomer, logopeder, anhöriga, släktingar och vänner.


bottom of page