top of page
Image by Sandy Millar

HEJ ALLA FANTASTISKA FÖRÄLDRAR!

Välkommen till Growing Listening Minds

Jag grundade GLM med ambitionen att bidra till att informera, inspirera och stödja föräldrar, anhöriga och andra viktiga vuxna som är närvarande i livet för ett barn med hörselnedsättning. Det är så roligt att se hur många det är som har hittat hit.

Tillsammans kan vi arbeta för att säkerställa att våra superhjältar känner sig trygga i sin kunskap om sin egen hörselnedsättning och de hjälpmedel som finns tillgängliga. Vi strävar också efter att skapa en omgivning där kunskap om hörselnedsättningar och förståelse för barnets behov är självklart.

Om du är intresserad av att läsa "Din föräldraguide HAPPY", som syftar till att stötta och inspirera er föräldrar under den hörselresa som ni nu har påbörjat så  finns den nu tillgänglig som e-bok i vår webbutik. Klicka på länken nedan för att ta del av den.

Kanske känner du att din omgivning också skulle kunna dra nytta av att öka sin förståelse för hörselnedsättningar och lära sig mer om hur de kan stötta och uppmuntra er. Om så är fallet, tipsa gärna dem om "Din föräldraguide HAPPY".

malin 1.png

FRÅGOR?

Har du tankar, frågor eller funderingar så kan du vända dig till vår logoped Malin Lindgren eller vår audionom Lovisa Hill. 

lovisa 1.png

Välkommen till GLM-KANALEN

SÖKER DU STÖD OCH VÄGLEDNING PÅ ER HÖRSELRESA?

Som föräldracoach tror jag på dig och på din egen potential. Balansen mellan att möta barnets behov och att hantera vardagens krav kan ibland kännas överväldigande och leda till en ökad stressnivå. Jag tror att du har svaren inom dig, men att du i perioder kan behöva hjälp att hitta dem.

 

Vi alla, oavsett hur starka och självständiga vi är, kan gynnas av att ibland ha någon vid vår sida som agerar som ett stöd. Ibland krävs det helt enkelt en annan människas närvaro för att lyfta oss, lyssna på oss och ställa de rätta frågorna som hjälper oss att få klarhet och insikt.

 

Genom lugnande och stöttande samtal kommer vi tillsammans att utforska och förstå de utmaningar du står inför som förälder. Målet är att stötta och stärka din tilltro till dig själv genom att identifiera och bygga på dina styrkor. På så vis har du möjlighet att skapa en balanserad tillvaro med harmoni och välbefinnande, både för dig och ditt barn.

Image by Luana Azevedo

HEJ ALLA FANTASTISKA MOR- OCH FARFÖRÄLDRAR

SUPERHJÄLTE ÄLDRE.png

Att få ett barnbarn är för många en glädjefylld händelse. ​Du kanske till och med upplever det som att du har fått en ny roll och uppgift i livet. Det är inte ovanligt att man utvecklar en unik relation till sina barnbarn och känner ett starkt behov av att skydda och vårda dem.​ ​Att få beskedet att det där lilla livet, som du så gärna vill skydda, har en hörselnedsättning kan väcka många känslor, frågor och funderingar. Det kanske till och med känns oroligt. Oron kan dessutom vara dubbel, och handla både om oro för barnbarnet och för ditt egna barn.

 

En av de bästa sakerna du kan göra, både för ditt eget barn och för ditt barnbarn, är att försöka lära dig vad det innebär att ha en hörselnedsättning. Din hörselkunskap och din förståelse för ditt barnbarns behov har oerhört stor betydelse, både för ditt barnbarns utveckling och för ditt barns välmående. Att känna att du förstår och accepterar hörselnedsättningen, och barnets behov av hörapparater, bidrar både till mindre stress och mindre press för barnets föräldrar.

kika

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Thanks for submitting!

bottom of page